Awards
Staikos Associates Architects
Awards
Services
Profile
Portfolio
Contact
Home

 
PROJECT // Residence, Cape May, NJ
LOCATION
Cape May,
NJ

DESIGN SOLUTION
The challenge of this weekend summer house was to maximize views to the Atlantic Ocean while being situated on a narrow corner lot one block from the ocean. Design studies focused on layouts which would preserve the views to the ocean and western sunsets from anticipated construction on the surrounding lots. The diagonal focus of the design takes advantage of the view easement created by the side street and beach front drive.

Planned as an upside down house to elevate the living spaces in order to broaden the vistas, the open plan layout features cathedral ceilings and large expanses of glass creating a light and airy atmosphere. Flood elevation regulations encouraged parking and recreational craft storage below the house and allowed the 1st floor bedrooms to have views of the ocean over the sea wall as well.



AWARDS  |  SERVICES  |  PROFILE  |  PORTFOLIO  |  CONTACT  |  HOME